herfst Het DIY-lab

Haal de herfst in huis met pompoentjes

It’s that time of the year, herfst! Het seizoen van de rainy days, oversized sweaters, blankets & hot chocolate: ik houd ervan! Ik kan enorm genieten van het herfstzonnetje, de prachtige herfstkleuren en het op de bank zitten met kaarsjes aan en een warm kleed om me heen. Het is wel een seizoen dat voorbij vliegt, en waar vaak in huis weinig aandacht aan wordt besteedt. Daarom een hele simpele, maar leuke DIY om de herfst mee in huis te halen!

 

Wat heb je nodig?
  • pompoen(tjes)
  • verf
  • watervaste stift
  • kwast
  • takjes (bijvoorbeeld eucalyptus, iets anders kan ook!)
  • lijmpistool of secondenlijm
Stap 1

Maak de pompoenen eerst goed schoon. Doe dit bijvoorbeeld met een droge doek, hierdoor haal je het eventuele vuil van de pompoen af waardoor de verf beter hecht. Als de pompoen goed schoon is kun je de verf aanbrengen. Ik moest meerdere lagen aanbrengen om de pompoen goed te kunnen bedekken. In de tussentijd kun je even een kopje thee drinken, of was vouwen… Win-win!

Stap 2

Als de verf droog is kun je oogjes tekenen op de pompoen. Je kunt dit het beste doen vanuit de losse pols met een dunne waterstift. Ben je dan niet helemaal tevreden kun je de ogen makkelijker corrigeren, dan met een dikke stift. Dikker en groter maken kan altijd nog, andersom niet.

 

Stap 3

Tevreden so far?! Tijd voor de volgende stap. Ik prikte de takjes met een saté-prikker in eerste instantie gewoon in de pompoen. Niet erg handig, want daardoor rot de pompoen veel sneller dan als je h’m intact laat. Wat je veel beter kunt doen is een lijmpistool gebruiken, of secondenlijm. Hierdoor laat je de pompoen heel, en zitten ze net zo stevig vast.

Je kunt hiervoor elk takje gebruiken wat je maar wilt. Eucalyptus geeft een leuk effect, maar ook andere takjes met besjes of gedroogde bloemen zijn een goede optie. Gedroogd gipskruid bijvoorbeeld, of zoals ik heb gedaan: gedroogde craspedia. 

De pompoentjes houden het liefst van een niet al te warme plek. Hoe kouder het is, hoe langer ze namelijk goed blijven. Zet ze echter vooral op een plek die jij leuk vindt, het is namelijk maar even herfst. Volgend jaar kan je gewoon weer nieuwe maken!

 

 

1 thought on “Haal de herfst in huis met pompoentjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *