Het DIY-lab

Terug van weggeweest: de old-school letterbak

Iedereen kent dit item wel: de letterbak. Inmiddels in veel verschillende soorten en maten, maar ook de old-school letterbak is terug van weggeweest. Deze variant kom je vaak tegen bij kringloopwinkels en op rommelmarkten. Soms ook bij een oude tante op zolder, jaren terug had namelijk bijna iedereen er een aan de muur…

Waar de letterbakken nu vooral worden gebruikt als wanddecoratie, werden ze vroeger echt functioneel gebruikt in drukkerijen. De drukkers gebruikten deze namelijk om hun letters in te bewaren, vandaar ook de naam. Vanwege de verschillende vakjes voor de drukker natuurlijk ideaal, maar ook voor in huis een ideaal item om leuke spulletjes te showen. Waar wacht je nog op?

1. Ga op zoek

De old-school letterbakken zijn eigenlijk overal wel te vinden. Als je een rommelmarkt afstruint kom je er bijna altijd wel één tegen. Hetzelfde geldt voor kringloopwinkels, heel vaak staan er daar één of meer verstopt. Maar ook op Marktplaats worden er heel, heel veel aangeboden, in verschillende soorten en  maten.

Wil je op zoek gaan? Vraag het dan eerst eens aan een oude tante, opa, oma of ander familielid. Wellicht staat er wel eentje te verstoffen op zolder…

2. Knap h’m op!

Misschien is jouw letterbak al helemaal jouw smaak, maar als dat niet zo is kun je h’m ook zelf een opknapbeurtje geven. Een schuurbeurt of een likje verf kan al wonderen doen. Zelf heb ik zoals je kunt zien op de foto’s verschillende vakjes een ander kleurtje gegeven. Het okergeel voegde ik toe omdat ik die kleur nu in huis heb, maar als dat over een tijdje verandert kan ik de vakjes natuurlijk makkelijk overschilderen. Houd je liever van een printje? Je kunt de wand van een vakje ook een behangetje geven. Alles is mogelijk!

3. Stylen maar

Om de letterbak helemaal af te maken, kun je de letterbak vullen met mooie spulletjes. Misschien wel met een aandenken van je laatste vakantie of een bijzondere souvenir die de aandacht verdient. Ook kun je er kleine fotootjes of quotes in plakken met een leuke washi-tape. Bedenk daar bij: less is more!

Geïnspireerd? Ga aan de slag! Je zult er namelijk nog erg lang plezier van hebben. Vragen? Stel ze gerust, ik vind het leuk om mee te denken en zelf inspiratie op te doen!

 

1 thought on “Terug van weggeweest: de old-school letterbak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *